CONTACT

ABDOMINOPLASTIE LA CLINICA ROUA

Mușchii abdominali au un rol crucial în menținerea stabilității spatelui și în sincronizarea mișcărilor corpului superior și inferior. Din punct de vedere estetic, atât mușchii abdominali slăbiți, cât și pielea flască pot duce la proeminența sau aspectul inestetic al stomacului, chiar și în cazul unei greutăți corporale sănătoase. Echipa noastra folosește procedura chirurgicală numită abdominoplastie, cunoscută și sub numele de lifting abdominal, pentru a restabili atât funcționalitatea, cât și aspectul abdomenului. Dacă stomacul a suferit modificări din cauza sarcinii sau creșterii în greutate, intervenția de abdominoplastie vă poate ajuta să vă redobândiți formele elegante și tonifiate.

DE CE UNII PACIENTI NECESITA OPERATIE DE ABDOMINOPLASTIE?

Sarcina, creșterea și pierderea în greutate, precum și modificările asociate cu înaintarea în vârstă, sunt aspecte normale ale vieții. Din păcate, aceste procese pot afecta în mod permanent abdomenul. Atunci când o persoană acumulează o cantitate semnificativă de greutate în zona abdomenului, se exercită o presiune asupra mușchilor care susțin cavitatea abdominală. Uneori, banda de țesut care leagă cele două jumătăți laterale ale mușchilor abdominali se rupe. Aceasta determină o pierdere de sincronizare între mușchi, iar aceștia devin treptat mai slabi.

Fără mușchi abdominali puternici care să mențină cavitatea abdominală comprimată, organele și alte țesuturi încep să exercite o presiune înainte, rezultând proeminența stomacului. De aceea, multe femei rămân cu o mică „burtică” chiar și după ce au pierdut întreaga greutate a bebelușului. Aceste probleme estetice sunt adesea accentuate de prezența pielii lăsate și întinse.

ABDOMINOPLASTIA

Mușchii abdominali slăbiți au, de asemenea, implicații importante asupra sănătății. În timp, acestea pot duce la dureri cronice de spate și pot crește riscul unei persoane de hernie ventrală. 

Intervențiile nechirurgicale, cum ar fi exercițiile fizice, nu pot întări mușchii abdominali deteriorați sau strânge pielea lasă. Pentru ca abdomenele și alte activități să funcționeze, mușchii trebuie să fie sincronizați corespunzător. Operația de abdominoplastie poate repara mușchii abdominali deteriorați și vă poate restabili capacitatea de a menține un abdomen plat prin schimbări în stilul de viață sănătos. În cazurile ușoare de întindere abdominală, EMsculpt poate ajuta la creșterea rezistenței și la îmbunătățirea conturului. Acest lucru este ideal pentru pacienții care doresc mai mulți copii sau care nu își pot face timp să se recupereze după o abdominoplastie.

PROCEDURA PE SCURT

CE ESTE CHIRURGIA TUMMY TUCK?

Atunci când efectuează o abdominoplastie, echipa noastra diagnosticheaza si trateaza eficient cauzele protruziei abdominale. În funcție de localizarea și amploarea leziunii musculare și a pielii laxe ale pacientului, echipa va recomanda una dintre următoarele proceduri:

În timpul operației de abdominoplastie completă, inciziile sunt făcute de-a lungul liniei de lenjerie a pacientului și în jurul buricului acestuia. Aceste locuri de incizie oferă acces atât la abdomenul superior, cât și la cel inferior, permițându-i să plaseze suturi specializate în zonele în care țesutul a fost rupt. Aceste suturi sunt concepute pentru a se dizolva treptat, după ce țesutul deteriorat al pacientului s-a vindecat.

Daca pacientul are grasime abdominala nedorita, vom folosi liposuctia pentru a o indeparta. Apoi, va drapa cu grijă pielea peste abdomenul conturat al pacientului și va îndepărta orice exces.

Intervenția chirurgicală completă a abdomenului este, în general, alegerea preferată pentru pacienții care au slăbire extinsă a abdomenului. Femeile care au avut sarcini multiple și pacientele cu antecedente de obezitate beneficiază adesea profund de acest tip de abdominoplastie.

Mini-chirurgia de abdominoplastie foloseste aceleasi tehnici ca si operatia de abdominoplastie completa, dar se aplica numai pe abdomenul inferior. Mini intervenția chirurgicală pentru abdominoplastia implică o singură incizie de-a lungul liniei de lenjerie intimă, ceea ce ne permite să reparam leziunile musculare, să efectueze liposucție și să strângă pielea de sub buric.

Mini intervenția chirurgicală pentru abdominoplastia este ideală pentru pacienții care au probleme estetice ușoare până la moderate de abordat. Pacienții care au îngrășat (și au slăbit) mai puțin de 50 de kilograme, de exemplu, de obicei nu necesită abdominoplastie completă. Pacienții maturi care se confruntă cu centralizarea grăsimilor (prezența grăsimii abdominale rezistente la dietă) și laxitatea pielii cauzată de vârstă sunt, de asemenea, candidați buni pentru această procedură.

Oferim tuturor pacienților săi opțiunea de a-și personaliza procedura de abdominoplastie pentru a satisface nevoile lor individuale. Abdominoplastia poate fi modificată pentru a încorpora aspecte ale mini-chirurgiei de abdominoplastie și ale operației de abdominoplastie completă. De exemplu, un pacient ar putea alege să se facă o singură incizie abdominală inferioară, dar totuși să i se efectueze o liposucție pe abdomenul superior. Când vizitați cabinetul nostru, vă vom revizui cu atenție obiectivele cosmetice și vă va întreba despre preferințele dvs. de recuperare. De acolo, va vom ajuta sa alegeti tehnicile de abdominoplastie potrivite pentru tine.

INDICATII PENTRU PACIENT