CONTACT

GINECOMASTIE LA CLINICA ROUA

Mărirea sânilor masculini nu indică neapărat o lipsă de testosteron sau un tonus muscular slab. Un bărbat poate avea niveluri sănătoase de androgeni și poate fi într-o formă excelentă, dar totuși să dezvolte această afecțiune. Ginecomastia apare de obicei deoarece factorii de mediu perturbă echilibrul natural al hormonilor androgeni și al estrogenului. Pentru unii bărbați, această afecțiune este genetică. Majoritatea bărbaților se confruntă cu mărirea sânilor în timpul pubertății, dar la un procent mic de bărbați, ginecomastia pubertară nu se rezolvă niciodată. Pentru alții, medicamentele joacă un rol; până la 25% din cazurile de mărire a sânilor masculini pot fi atribuite medicamentelor și suplimentelor care cresc nivelul de estrogen. În cele din urmă, îmbătrânirea pare să contribuie la dezvoltarea ginecomastiei; până la vârsta de 80 de ani, 65% dintre bărbați prezintă un anumit grad de mărire a sânilor.

Deși această afecțiune este extrem de comună, bărbații cu ginecomastie pronunțată se luptă adesea cu stigmatizarea socială și sentimentele de conștiință de sine. Mărirea sânilor poate face un bărbat să pară mai greu decât este de fapt; de asemenea, poate descuraja un bărbat să facă exerciții în public și să prezinte dificultăți romantice. Dacă suferiți de ginecomastie, operația de micșorare a sânilor poate fi, prin urmare, un pas important către îmbunătățirea sănătății dumneavoastră emoționale. Această operație nu este excesiv de invazivă și de obicei nu produce mult țesut cicatricial vizibil, ceea ce o face cel mai convenabil și discret mod de a corecta permanent sânii măriți.

DESPRE CHIRURGIA DE REDUCERE A SÂNILOR LA BARBATI

Operația de reducere a sânilor la bărbați poate fi adesea efectuată numai folosind liposucția. Pentru a efectua liposucția pe piept, Dr.  introduce un tub chirurgical foarte subțire (numit canulă) în țesutul adipos printr-o incizie în gaura cheii. (În general, se face o incizie lângă fiecare mamelon; în acest fel, orice țesut cicatricial rezultat va fi ascuns de marginea areolei.) Celulele adipoase din zona de tratament sunt irigate cu o soluție lichidă înainte de a fi aspirate. Liposucția poate elimina și țesutul glandular, ceea ce reduce proiecția mameloanelor pentru a crea contururi plate ale pieptului.

În anumite cazuri, pacienții cu ginecomastie necesită și rezecția excesului de piele. Acest lucru este mai frecvent la bărbații care au fost foarte supraponderali în trecut sau care au o afecțiune care provoacă o mărire pronunțată a sânilor. Pentru a facilita îndepărtarea pielii lasate, Dr. va face o mică incizie în pliul de sub fiecare sân. Apoi va efectua o liposucție, va drape din nou pielea astfel încât să se întindă și va îndepărta cu grijă orice exces de țesut dermic. 

LA CE SE ASTEPTA ÎN TIMPUL RECUPERARII

Recuperarea după operația de ginecomastie este de obicei relativ ușoară, deoarece liposucția nu provoacă traumatisme tisulare localizate semnificative. Odată cu utilizarea medicamentelor pentru durere, disconfortul este de obicei minim, deși pacienții vor prezenta unele umflături și vânătăi în prima săptămână după procedură. Majoritatea bărbaților care au această procedură se pot întoarce la muncă în șapte până la zece zile. Cu toate acestea, este important să fiți conștienți de faptul că îndepărtarea pielii lasate poate prelungi timpul de recuperare; dacă aveți nevoie de rezecție a pielii, poate fi necesar să vă luați până la două săptămâni de la muncă. Dr.  vă va oferi un plan personalizat de recuperare înainte de a vă opera, astfel încât să știți la ce să vă așteptați în ceea ce privește îngrijirea ulterioară.

Toți pacienții operați de ginecomastie trebuie să evite exercițiile fizice intense și ridicarea greutăților timp de cel puțin o lună după procedură. Folosiți activități cu impact redus, cum ar fi mersul pe jos, pentru a rămâne în formă în timp ce vă recuperați și nu ridicați nimic care cântărește mai mult de 20 de kilograme. Dr.  vă va anunța când vă puteți relua în siguranță toate activitățile dumneavoastră normale.

Îndepărtarea chirurgicală a țesutului mamar este permanentă: odată ce celulele adipoase sunt eliminate prin liposucție, acestea nu vor crește din nou, chiar dacă câștigi o cantitate moderată de greutate. Pentru majoritatea bărbaților, operația de ginecomastie este o operație unică.

GINECOMASTIE

CINE FACE UN CANDIDAT BUN LA CHIRURGIA DE GINECOMASTIE?

Pacientul ideal pentru operația de ginecomastie este un bărbat adult sănătos, de peste 22 de ani, care este preocupat de aspectul pieptului său. Deoarece ginecomastia poate fi cauzată de o serie de afecțiuni medicale diferite, este important să faceți o analiză fizică completă înainte de a urma o intervenție chirurgicală. Dacă ginecomastia a apărut rapid, mai degrabă decât treptat, este deosebit de probabilă prezența unei probleme medicale. De asemenea, va trebui să discutați despre orice medicamente pe care le luați cu medicul dumneavoastră și Dr. Nu numai că medicamentele pot provoca ginecomastie, dar pot interfera cu capacitatea dumneavoastră de a vă opera în siguranță.

Toți candidatii la reducerea sânilor trebuie să aibă un IMC normal și să fie actual nefumători. Dacă sunteți supraponderal, va trebui să slăbiți pentru a determina dacă ginecomastia dumneavoastră este sau nu legată de greutate. Pacienții cărora le este dificil să facă exerciții fizice din cauza ginecomastiei sunt sfătuiți să solicite asistența unui antrenor personal. Un antrenor personal vă poate ajuta să găsiți activități care funcționează pentru dvs.

INDICATII PENTRU PACIENT