CONTACT

ÎNTINERIERE FACIALA

Fiecare față – ca fiecare individ – este unică. De aceea, nu există o abordare „unică pentru toate” pentru operația de lifting facial. Procesul de îmbătrânire ne afectează pe fiecare dintre noi în mod diferit, creând nevoia de întinerire chirurgicală personalizată. Chirurgul plastician certificat  Dr. adoptă, prin urmare, o abordare cuprinzătoare pentru fiecare lifting facial pe care îl efectuează: prin combinarea tehnicilor chirurgicale și nechirurgicale, el poate crea rezultate subtile și grațioase care funcționează în armonie pentru a vă îmbunătăți trăsăturile distinctive. 

CUM FUNCTIONEAZA CHIRURGIA FACELIFT

În trecut, operația de lifting facial presupunea strângerea pielii lasate. Pielea pacientului a fost trasă ferm peste oasele subiacente, apoi excesul de piele a fost îndepărtat cu grijă. În timp ce acest proces a eliminat în mod eficient ridurile, fălcile și alte semne de îmbătrânire, a avut tendința de a produce un aspect „bătut de vânt”. Rezultatele tehnicilor anterioare în operația de lifting facial au fost, de asemenea, relativ de scurtă durată; deoarece pielea feței se întinde destul de ușor, acest tip de lifting trebuia repetat la fiecare cinci până la șapte ani.

În ultimul deceniu, abordările chirurgicale ale unui lifting facial s-au îmbunătățit enorm. Metodele moderne de lifting facial corectează semnele îmbătrânirii acolo unde încep, în sistemul aponevrotic muscular superficial (SMAS). Reglarea mușchilor care susțin fața poate ridica și rafina trăsăturile pacientului fără a le distorsiona. Această tehnică produce, de asemenea, rezultate foarte de lungă durată; majoritatea pacienților se bucură de rezultatele liftingului lor SMAS timp de zece până la cincisprezece ani.

În timpul operației de lifting facial, se fac incizii de-a lungul liniei părului pacientului și în jurul urechilor acestuia. (Plasarea inciziilor în aceste zone creează cicatrici puțin vizibile, deoarece cicatricile sunt ascunse de părul pacientului și pliurile urechilor.) Dr. repoziționează apoi țesuturile profunde ale pacientului, ridicând simultan tampoanele de grăsime facială și țesuturile conjunctive care susțin pielea.

Odată ce aceste țesuturi de susținere sunt fixate la locul lor cu suturi autodizolvabile, dr.  drapează cu grijă pielea peste fața pacientului, creând un aspect natural neted. Excesul de piele este îndepărtat, dar pielea nu este strânsă artificial în niciun moment în timpul acestui proces, astfel încât va rămâne supla și elastică după operație. Pacienții cu lifting facial se pot aștepta să se bucure de un aspect tineresc, revigorat și definit.

OPTIUNI DE FACELIFT SI PROCEDURI COMPLEMENTARE

Unul dintre avantajele principale ale chirurgiei moderne de lifting facial este flexibilitatea acesteia; poate fi complet adaptat fiecărui pacient. Pacienții pot alege să aibă o întinerire completă a feței sau chiar un „mini” lifting facial pentru îmbătrânirea moderată.

Se pot combina tehnicile standard de lifting SMAS cu liftingul gâtului și/sau chirurgia pleoapelor (blefaroplastie). Acest lucru este, în general, recomandat pacienților maturi care prezintă un grad mai mare de laxitate a pielii. Ridicarea pielii de pe gât și conturarea pleoapelor creează rezultate mult mai transformatoare pentru acești pacienți decât doar un lifting facial.

Altoirea de grăsime facială este, de asemenea, frecvent efectuată pentru pacienții interesați de întinerirea completă a feței. Pentru a efectua grefarea facială, doctorul folosește liposucția pentru a recolta o cantitate mică de grăsime din corpul pacientului. Această grăsime este apoi procesată într-o centrifugă și injectată în locații precise ale feței, unde umple golurile din jurul ochilor și al pomeților. Acest lucru conferă feței pacientului un aspect mai plin și mai tineresc.

Minichirurgia de lifting facial este cea mai potrivită pentru pacienții mai tineri cu îmbătrânire moderată. Mini intervenția chirurgicală de lifting facial necesită doar două incizii scurte în jurul urechilor pacientului și, prin urmare, este asociată cu cicatrici și timp de vindecare redus. Aceste locuri de incizie permit doctorului să acceseze SMAS și să facă ajustări, dar nu permit îndepărtarea excesului de piele. Procedurile de mini lifting facial sunt în general efectuate fără anestezie generală.

Pacienții care aleg să aibă o mini-operație de lifting facial sau un lifting SMAS standard fără grefare facială pot beneficia de tratamente injectabile precum Botox® , Juvéderm® și Restylane® . Neuromodulatoarele precum Botox® pot  netezi fruntea și regiunea orbitală a pacientului, ștergând picioarele ghibiei și liniile încruntate. Fillerele dermice, pe de altă parte, pot fi folosite în locul transferului de grăsime facială pentru a umple liniile și golurile adânci.

Deși operația de lifting facial abordează în mod eficient aspectele structurale ale îmbătrânirii faciale, nu corectează semnele superficiale ale îmbătrânirii, cum ar fi decolorarea sau variațiile texturii pielii. Pentru aceasta, va trebui să luați în considerare și alte tratamente estetice. doctorul recomandă frecvent terapia fotofacială IPL sau peelingurile dermice pentru tratarea petelor de vârstă, a liniilor fine și a zonelor de piele plictisitoare sau aspră de pe față.

INDICATII PENTRU PACIENT