CONTACT

MASTOPEXIA - GENERALITATI

Modificările formei sânilor sunt o parte normală a îmbătrânirii. Procesele naturale precum creșterea și pierderea în greutate, sarcina și modificările compoziției pielii pot avea un impact vizibil asupra sânilor. În timp, sânii devin adesea mai plati și mai alungiți. Aceste schimbări pot afecta imaginea de sine a unei femei și pot limita alegerile ei în materie de îmbrăcăminte.

Operația de ridicare a sânilor, cunoscută oficial sub numele de mastopexie, este utilizată pentru a corecta deflația sânilor care uneori urmează sarcinii, menopauzei sau scăderii în greutate. Mastopexia poate fi folosită și pentru a face sânii mai simetrici, pentru a reduce proeminența mameloanelor și pentru a face areolele mai mici.

DESPRE OPERATIA DE RIDICARE A SÂNILOR

Operația de ridicare a sânilor îmbunătățește forma și proiecția sânilor fără a-i mări. Pacienții care doresc o creștere a volumului sânilor ar trebui să opteze în schimb pentru operația de mărire a sânilor .

Îndepărtând excesul de piele și ajustând curbura sânilor, chirurgul plastician  poate corecta chiar și ptoza mamară foarte avansată (laderea). Mastopexia face sânii să pară mai plini, mai rotunzi și mai perți fără utilizarea implanturilor. În plus, mastopexia poate fi personalizată pentru a satisface nevoile individuale ale fiecărui pacient. Dr.  efectuează mai multe tipuri de intervenții chirurgicale de ridicare a sânilor, fiecare concepută pentru a trata un grad diferit de ptoză mamară. În acest fel, pacienții pot selecta opțiunea cel mai puțin invazivă capabilă să-și satisfacă nevoile cosmetice.

LIFTAREA SANILOR

Semiluna de ridicare este folosită pentru a trata ptoza de grad scăzut; această tehnică este în general ideală pentru pacienții cu sânii mici. Când efectuează un lifting în semilună, Dr.  face doar o incizie în jurul jumătății superioare a fiecărei areole. Acest lucru îi permite să ridice ușor mamelonul și să îndepărteze o mică parte din excesul de piele din jumătatea superioară a sânului. Orice țesut cicatricial produs prin această tehnică va fi ascuns de inelul natural de țesut mai ușor care înconjoară areola.

Liftingul cu acadea este cel mai comun tip de mastopexie. Este capabil să trateze ptoza de grad moderat până la înalt și implică o incizie circulară în jurul fiecărei areole și o incizie verticală pe partea inferioară a fiecărui sân.

Ridicatorul de ancorare permite îndepărtarea unei cantități semnificative de piele slăbită. Prin urmare, este cel mai potrivit pentru femeile cu sânii mari și cu ptoză de grad înalt. În timpul unei ridicări de ancorare, Dr.  adaugă o a treia incizie modelului standard de incizie acadea: face o incizie circulară în jurul fiecărei areole, o incizie verticală în jos pentru fiecare sân și o incizie orizontală în pliul de sub fiecare sân.

CINE ESTE UN CANDIDAT BUN PENTRU OPERATIA DE RIDICARE A SÂNILOR?

Operația de ridicare a sânilor este ideală pentru femeile care doresc să-și restabilească fermitatea sânilor fără a-și mări dimensiunea sânilor. Pacienții cu mastopexie trebuie pregătiți pentru o ușoară reducere a mărimii sânilor datorită îndepărtării pielii laxe. Cu toate acestea, în ciuda acestei reduceri a dimensiunii cupei, nu este neobișnuit ca sânii să arate mai plini după mastopexie. Făcând sânii mai rotunji și plasându-i mai sus pe piept, operația de ridicare a sânilor creează contururi mai pline și mai echilibrate.

Este posibil să fiți un bun candidat pentru operația de lifting de sâni dacă ați observat că jumătățile superioare ale sânilor par plate, mai degrabă decât rotunde. A avea mameloane care stau jos pe piept sau îndreptate în jos este, de asemenea, un indicator puternic că suferiți de ptoză mamară.

Pacienții mai tineri care nu au fost niciodată mulțumiți de forma sânilor pot beneficia uneori și de mastopexie. Operația de ridicare a sânilor poate fi folosită pentru a ajusta sânii care au o formă naturală mai alungită decât rotunzi sau moderat asimetrici.

LIFTAREA SANILOR

Toți candidații pentru liftingul de sâni trebuie să fie adulți sănătoși și să fie nefumători actuali. Dacă fumați, va trebui să vă lăsați cu cel puțin trei săptămâni înainte de operație și să rămâneți fără fumat timp de cel puțin trei săptămâni după operație. Această cerință există deoarece fumatul afectează capacitatea organismului de a se vindeca și crește riscul pacientului de a prezenta complicații chirurgicale. Când veniți pentru o consultație, dr. vă va revizui cu atenție istoricul medical (inclusiv orice medicamente sau suplimente pe care le luați) pentru a se asigura că sunteți pregătit pentru operație.

În cele din urmă, rețineți că este mai bine să așteptați până când ați terminat de a avea copii și/sau de a pierde în greutate înainte de a aranja o consultație de lifting de sâni. Atât sarcina, cât și pierderea continuă în greutate au potențialul de a crea o piele mai lăsă, făcând rezultatele procedurii mai puțin vizibile. Cu toate acestea, dacă doriți să aveți mai mulți copii după procedură, ar trebui să vă simțiți liber să discutați despre alegerea dvs. cu Dr. Dacă este posibil, el vă va personaliza procedura astfel încât capacitatea dumneavoastră de a alăpta să fie menținută.

LA CE SA VA ASTEPTATI ÎN TIMPUL RECUPERARII PENTRU LIFTINGUL SÂNILOR

Etapele inițiale de recuperare durează aproximativ o săptămână pentru pacienții care au avut un lifting în semilună. Pacienții cărora li s-a făcut o acadea sau un lift de ancorare ar putea avea nevoie să se odihnească timp de 10 până la 14 zile înainte de a se putea întoarce la muncă. Toți pacienții cu lifting de sâni ar trebui să evite anumite activități, cum ar fi exercițiile viguroase și ridicarea greutăților, timp de aproximativ patru săptămâni după operație. Dr.  vă va oferi instrucțiuni detaliate de recuperare și vă va crea un plan de îngrijire ulterioară atunci când îl vizitați pentru o consultație. El vă va furniza, de asemenea, medicamente pentru durere și îmbrăcăminte de susținere înainte de procedură.

INDICATII PENTRU PACIENT