CONTACT

LIPOSUCTIA

Atingerea unei greutăți sănătoase prin dietă și exerciții fizice este posibilă pentru mulți oameni. Sculptarea unui fizic foarte slab, tonifiat, pe de altă parte, se dovedește adesea a fi o provocare de netrecut. Majoritatea organismelor se încăpățânează să păstreze grăsimea în anumite zone predeterminate genetic. Aceste depozite de grăsime rezistente la dietă, care au servit cândva drept apărare împotriva foametei, pot crea umflături care distrag atenția și pot reduce definiția vizibilă a mușchilor. Liposucția, în combinație cu un stil de viață sănătos, este folosită pentru a elimina țesutul adipos nedorit și pentru a crea proporții mai echilibrate.

DESPRE LIPOSUCTIE

Deși există mai multe metode de îndepărtare a grăsimilor utilizate astăzi, liposucția rămâne standardul de aur în conturarea corpului. Liposucția este o procedură simplă care oferă rezultate consistente. De asemenea, este extrem de versatil; spre deosebire de alte proceduri de conturare a corpului, liposucția poate fi folosită pentru a sculpta chiar și zone foarte mici ale corpului.

În timpul liposucției, un tub chirurgical subțire numit canulă este introdus direct în țesutul adipos printr-o mică incizie. O soluție lichidă este apoi injectată în zona de tratament. Această soluție îndeplinește două funcții distincte: lichefiază celulele adipoase, făcându-le mai ușor de îndepărtat și oferă un anestezic local care amorțește zona de tratament. Utilizarea anesteziei locale este adesea suficientă pentru a elimina disconfortul fără utilizarea sedării generale. Odată ce țesutul adipos al pacientului este suficient pretratat, acesta poate fi îndepărtat prin canulă.

Celulele adipoase îndepărtate prin liposucție pot fi procesate într-o centrifugă și injectate în anumite zone ale feței, pentru a restabili contururile feței tinere și pentru a elimina ridurile. Dacă sunteți interesat să urmăriți grefarea facială, Dr.  va dezvolta un plan de tratament personalizat care să vă îndeplinească atât conturarea corpului, cât și obiectivele dumneavoastră anti-îmbătrânire. 

UNDE SE POATE UTILIZA LIPOSUCTIA?

Abdominoplastie

Sunt disponibile mai multe canule diferite pentru a trata diferite părți ale corpului, atât mici, cât și mari. Pacienții pot alege să se efectueze o liposucție în oricare dintre următoarele zone:

  • Abdomenul superior și inferior
  • Partea din spate
  • Șoldurile și flancurile
  • Coapsele interioare și exterioare
  • Atât sânii masculini cât și feminini
  • Brațele (inclusiv mâinile și degetele, dacă se dorește)
  • Picioarele (inclusiv genunchii și gleznele)
  • Obrajii, gâtul și zona de sub bărbie

Liposucția creează rezultate permanente. Celulele adipoase îndepărtate în timpul liposucției nu vor crește înapoi. În timp ce celulele adipoase existente se pot extinde, zonele de tratament rămân comparativ conturate.

LA CE SE ASTEPTA ÎN TIMPUL RECUPERARII

Recuperarea după liposucție durează de obicei șapte până la zece zile. Pacienții prezintă de obicei simptome de umflătură ușoară până la moderată și vânătăi timp de trei până la cinci zile după această procedură, dar durerea poate fi gestionată cu medicamente pentru durere prescrise. Majoritatea persoanelor care au liposucție se pot întoarce la muncă în decurs de una până la două săptămâni.

După liposucție, pacienții trebuie să poarte o îmbrăcăminte specială de compresie pentru a reduce umflarea și a accelera vindecarea. Dr.  vă va oferi această îmbrăcăminte în ziua operației dumneavoastră. Vă puteți aștepta să purtați această îmbrăcăminte timp de cel puțin zece zile după procedură, dar o veți putea îndepărta atunci când faceți duș sau baie.

În funcție de locul în care ați efectuat liposucția, poate fi necesar să mențineți un nivel de activitate redus timp de până la patru săptămâni după operație. În acest timp, vi se va cere să evitați exercițiile viguroase și ridicarea greutăților. Dr.  vă va anunța când v-ați vindecat suficient pentru a vă relua toate activitățile obișnuite.

CINE FACE UN CANDIDAT BUN PENTRU LIPOSUCTIE?

Candidații la liposucție trebuie să aibă o sănătate generală bună și să fie aproape de greutatea lor ideală. De asemenea, trebuie să aibă așteptări realiste pentru această procedură. Este important să înțelegeți că liposucția nu este o formă de intervenție chirurgicală de slăbire; doar aproximativ zece kilograme de grăsime pot fi îndepărtate din corp la un moment dat, așa că nicio operație cosmetică nu poate face o persoană grea să slăbească. Liposucția este utilizată pentru a reduce la nivel local depozitele de grăsime care nu răspund la metodele convenționale de slăbire; nu este un substitut pentru dietă și exerciții fizice. Oamenii folosesc de obicei liposucția pentru a trata centralizarea grăsimii care are loc în timpul vârstei de mijloc sau pentru a îndepărta depozitele de grăsime care rămân pe șolduri, flancuri sau stomacul inferior după sarcină. Această procedură este, de asemenea, o modalitate excelentă de a trata problemele moștenite cu distribuția grăsimii.

Pacienții cu liposucție trebuie să fie nefumători actuali. Dacă fumezi, va trebui să te lași cu cel puțin trei săptămâni înainte de a avea această procedură. De asemenea, ar trebui să revizuiți orice medicamente sau suplimente pe care le luați înainte de a vă opera. Anumite medicamente, cum ar fi diluanții de sânge, vă pot crește riscul de sângerare. Când veniți pentru o consultație, dr.  vă va revizui istoricul medical complet pentru a se asigura că sunteți un candidat bun pentru operație.

INDICATII PENTRU PACIENT